Anbefalinger til smittevern

Norge begynner sakte men sikkert å åpne, og koronasituasjonen trenger ikke å gå på bekostning av gode ferieopplevelser, dersom det tas riktig forbehold. For at alle skal få trygge og gode ferieopplevelser gjennom Feriesentralen, er det viktig at utlånere og gjester tar smittevern på alvor. Hvilke smittevernhensyn som er nødvendig å ta, er noe utlåner og den som låner, sammen skal bli enige om. UNICEF Norge har dessverre ikke anledning til å følge opp dette. Under følger noen punkter det kan være lurt å tenke igjennom, men husk at det viktigste er å bruke sunn fornuft og følge lokale smittevernregler!

Felles

· Følg råd og anbefalinger fra folkehelseinstituttet

· Tenk gjennom hva du føler deg komfortabel med, og kommuniser tydelig hvilke forventninger du har til smittevern.

· Feriesentralen er basert på gjensidig tillit og respekt. Derfor er det viktig å respektere og ta på alvor hverandres forskjellige behov og preferanser når det kommer til smittevern.

· Helse og sikkerhet må alltid komme først. Det er derfor viktig å ha forståelse for at endringer i helsetilstanden fører til forandring i planene.

Spesielt for deg som låner ut

· Ved utlån av hytter og lignende, har Kystled utarbeidet enkle retningslinjer det kan være lurt å sette seg inn i. Disse finner du her.

Spesielt for deg som låner

· Ta en vurdering på om turen er forsvarlig å gjennomføre for deg og ditt reisefølge.

· Husk å opplyse alle i reisefølget om eventuelle retningslinjer satt av utlåner.

Relevante lenker

Det står mye relevant på FHI sine hjemmesider. Les gjerne smittevernråd for ferie og reise,smittevernråd for arrangementer, samlinger og sommeraktiviteter og råd og informasjon for barn og unge